Radio/televisie
Verschillende landelijke en regionale omroepen geven via uitzendingen aandacht aan specifieke onderwerpen. De landelijke omroepen worden overkoepeld door
de Nederlandse Publieke Omroep (NPO); de regionale omroepen door de Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO).
NPO
Landelijke omroepen verzorgen het publieke media-aanbod in Nederland. Er zijn zes erkende omroepverenigingen. Dit zijn AVROTROS, BNNVARA, KRO-NCRV, Omroep MAX, EO, en VPRO. Er zijn ook omroepen met een voorlopige erkenning. Dit zijn HUMAN, PowNed, en WNL.
Bron en meer informatie: Commissariaat voor de Media
RPO
De regionale publieke omroepen brengen onderscheidende regionale journalistiek. De omroepen zien wat er in de regionale samenleving gebeurt, brengen nieuws, controleren de macht en dragen bij aan een sterkere verbondenheid in de regio. De omroepen zetten zich ervoor in om met hun publieke media-aanbod een groot en breed publiek te bereiken. In Nederland waren regionale omroepen al een tijdlang actief op de radio en in de jaren '90 ontstonden er ook regionale televisiezenders. Deze omroepen zijn publiek en worden bekostigd via de Rijksbegroting. Zie hun site voor webpagina's van de omroepen.
Bron en meer informatie: RPO / Wikipedia
Muziekkanalen
Er zijn verschillende muziekkanalen waarvan consumenten kunnen genieten en die artiesten de mogelijkheid bieden inkomsten te genereren zeker in deze periode waardoor inkomsten uit optredens niet mogelijk is. Voorbeelden zijn Spotify, ITunes, GooglePlay en Deezer. Kijk eens hier voor een overzicht.